Mos :
Noors Rendiermos, Platmos en Bolmos

Hieronder vind u de omschrijving van de 3 mossoorten die we verkopen.

GEPREPAREERD MOS

Na het oogsten van de mossen worden ze gedroogd, waarna ze geprepareerd en gekleurd worden met milieuvriendelijke producten, waardoor het vuilafstotend en brandvertragend, elastisch en blijvend zacht wordt.

Het geprepareerde mos leeft niet meer. Bij een zeer lage luchtvochtigheid (lager dan 30%) kan het mos een beetje uitdrogen, waardoor de elastische werking vermindert, en meer kwetsbaar wordt. Zodra de luchtvochtigheid weer toe neemt, hersteld de elasticiteit zich.

De toepassingsmogelijkheden zijn legio en geschikt voor in elk interieur. Door de preparatie van het mos zijn Mosschilderijen of Moswanden zeer geschikt op plekken binnenshuis waar weinig daglicht aanwezig is en hierdoor geen levende planten overleven. Voor buitengebruik is het mos niet geschikt, tenzij op een beschutte locatie, bijvoorbeeld onder een dichte overkapping of wintertuin .

Rendiermos:

De natuurlijke kleur van Noors Rendiermos is ‘Naturel’. Zoals de naam al aangeeft word dit mos gewonnen in Noorwegen . Dit mos is verkrijgbaar in diverse groene kleuren waarvan de groentinten: ‘Middlegreen, Mossgreen, OldSpring, Springgreen’ en Naturel de basiskleuren zijn . Op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk. Het mos wordt tijdens het preparatieproces gekleurd met kleurstoffen die ook gebruikt worden in de voedingsindustrie en heeft hierdoor kleurvastheid en voorkomt snelle verkleuring. Het geprepareerde Rendiermos heeft en hoogte 50 tot 60 mm.

Platmos en Bolmos:

Het Platmos en Bolmos komt voor in heel Europa. Deze 2 mossoorten worden op dezelfde manier als het Noors Rendiermos geprepareerd. De dikte van Platmos varieert van 10 tot 20 mm. Het Bolmos kan 20 tot 80 cm dik zijn. Het Platmos en Bolmos is uitsluitend verkrijgbaar in 3 groentinten “Mossgreen, Springgreen en Forrestgreen”.

Bijna alle Mosschilderijen gemaakt van Rendiermos worden bevestigd op houten platen van ca. 10 mm dikte. In de meeste gevallen (95%) word het Rendiermos bevestigd met nieten, de andere 5% met speciale lijm . Alle Mosschilderijen gemaakt van Platmos en Bolmos mos worden met speciale lijm bevestigd op houten platen van ca. 10 mm dikte of op Polystyreen/Styropor platen.


Voorbeeld van Noors Rendiermos.


Voorbeeld van Noors Rendiermos.


Voorbeeld Bolmos .


Voorbeeld Bolmos .


Voorbeeld Platmos.


Voorbeeld Platmos.