Moswanden

Een Moswand is een ideale onderhoudsvrije en natuurlijke groene wanddecoratie, die door de preparatie onderhoudsvrij, vuilafstotend, brandvertragend, blijvend zacht en elastisch is.

Er zijn legio van toepassingsmogelijkheden. Deze blikvanger past in elk interieur en kan gemaakt worden van Noors Rendiermos, Platmos en Bolmos en een combinatie hiervan.

Mos kan doordat het niet meer leeft gebruikt worden op plekken waar door gebrek aan daglicht geen planten mogelijk zijn. Moswanden dragen door hun sterke geluiddempende werking bij aan een hele goede akoestiek.

In onze werkplaats maken wij de panelen voor de Moswand op maat. Deze op maat gemaakte panelen voorzien we van de gewenste mossen. Door deze mospanelen zoals bij het metselen van een muur naast en op elkaar te plaatsen creëren we een Moswand. Dit zelfde kan ook met een kolom, zuil of plafond.

Iedere afmeting van Moswand is mogelijk al dan niet in combinatie met eventueel logo’s of letters afgewerkt met mos of vervaardig van ander materiaal, letters of logo’s in andere moskleuren verwerkt in een Moswand.

Bijna alle Mosschilderijen gemaakt van Rendiermos worden bevestigd op houten platen van ca. 10 mm dikte. In de meeste gevallen (95%) word het Rendiermos bevestigd met nieten, de andere 5% met speciale lijm .

Alle Mosschilderijen gemaakt van Plat- en Bolmos mos worden met speciale lijm bevestigd op houten platen van ca. 10 mm dikte of op Polystyreen/Styropor platen variërend van 20 tot 100 mm dik. De randen van een mospaneel kunnen met mos (mosrandafwerking) afgewerkt worden zodat deze niet zichtbaar zijn en mooi aansluiten tegen de muur.

De Moswanden van wanddeco.eu zijn handgemaakt, hierdoor kunnen wij deze helemaal op maat en naar ieders wens maken. Natuurlijk kunnen alle gemaakte Moswanden en Mosschilderijen niet alleen leveren maar ook door ons op locatie professioneel geplaatst worden.

Voor de juiste en scherpste offerte van een Moswand te kunnen maken hebben we zorgvuldige informatie nodig. De vragenlijst ”Prijsaanvraag Moswand“ kunt u heel makkelijk zelf doorgeven, en vind hieronder of ook in de kolom Prijzen & aanbiedingen. Deze vragenlijst kunt u ingevuld retourneren.

VRAGENLIJST VOOR PRIJSAANVRAAG MOSWAND

1 . Adresgegevens aanvrager prijsopgave.

2 . Afmetingen van de betreffende wand(en) (op millimeter nauwkeurig) bij voorkeur in een (handmatige) schets/tekening. Let op: wij adviseren om onder een Moswand een plint toe te passen. Graag afmeting gemeten vanaf OP de plint.

3 . Stuur een aantal foto’s mee van de betreffende wand(en).

4 . De kleur van de Moswand(en).

5 . Het gewenste soort mos of meerdere mossoorten per Moswand.

6 . Mocht u een logo/afbeelding in de Moswand willen, dan ontvangen we graag een .EPS bestand hiervan.

7 . Wel/geen montage op locatie.

8 . Verzending of zelfophalen.

INDIEN PLAATSING OP LOCATIE :

9 . Is de betreffende wand op de begane grond of op een verdieping? Indien op een verdieping dan horen we graag of we gebruik kunnen maken van een lift en ontvangen we hier graag afmetingen van.

10 . Welk soort achtergrond/wand waarop de Moswand bevestigd zal worden (beton, hout, gips etc.)

11. Is er een steiger / hoogwerker nodig om bij de wand te kunnen komen?

12. Adresgegevens van werklocatie.

13. Bereikbaarheid van locatie .

Aan de hand van de door u doorgegeven informatie werken we uw wensen uit in een overzichtelijke offerte, welke u per mail van ons ontvangt.

Mocht u enthousiast zijn geworden en gaat u akkoord met onze offerte? Dan ontvangen we per mail graag deze offerte d.m.v. handtekening ondertekend terug. Hierna zullen we contact met u opnemen over de verdere verloop zoals leverdatum e.d. houd rekening met variërende levertijden, afhankelijk van de drukte en de afmetingen uw bestelling.

Zodra uw bestelling is bevestigd en alle benodigde zaken zijn afgerond, gaan we aan de slag met de productie van de Moswand(en). In onze werkplaats/atelier maken wij de panelen voor de Moswand op maat. Deze op maat gemaakte panelen voorzien we van de gewenste mossen. Het mos wordt dus niet rechtstreeks op uw muur bevestigd.

MONTAGE:

Nadat de dag van montage met u is afgesproken, nemen we (vooraf ) nog eens contact met u op, om een geschatte aankomsttijd te bespreken. Voordat we beginnen wordt indien nodig om beschadigingen aan vloer, wanden of plafond te voorkomen alles zoveel mogelijk netjes afgedekt, zodat we secuur en nauwkeurig ons werk kunnen verrichten. Om zo min mogelijk overlast te bezorgen tijdens de montage zijn onze Moswanden bij wanddeco zoveel mogelijk voorgewerkt en bemost. Hierdoor proberen we onze montagetijd tot het minimum te beperken. Na het bevestigen van de mospanelen tegen de wand worden alle naden van de Moswand nagelopen en nauwkeurig afgewerkt, zodat er één gehele wand ontstaat, waar geen naden meer zichtbaar zijn. Wij streven naar een perfect eindresultaat waar onze klant 100% tevreden is.

ZELF MONTEREN:

Een Moswand zelf afhalen en ook zelf monteren is mogelijk. De meeste kans op beschadigen kan plaats vinden tijdens transport en montage. Let op: het afwerken van een Moswand vereist een zekere handigheid.

MW-01

Moswand gemaakt van Noors Rendiermos in de kleur “Springgreen”.

MW-02

Moswand gemaakt van Noors Rendiermos in de kleur “Mossgreen” met ingebouwde tv’s.

MW-03

Moswand gemaakt van Noors Rendiermos in de kleuren “Springgreen, Middlegreen en Mossgreen”.

MW-04

Moswand gemaakt van Noors Rendiermos in verschillende kleuren.

MW-05

Moswand gemaakt van Noors Rendiermos in de kleur “Middlegreen” met logo.

MW-06

Moswand gemaakt van Bolmos in de kleur “Mossgreen” met logo.

MW-07

Moswand gemaakt van Platmos in de kleur “Forrestgreen” met logo.

MW-08

Moswand gemaakt van Plat- & Bolmos in verschillende kleuren.

MW-09

Moswand gemaakt van Noors Rendiermos in de kleur “Mossgreen” met een verlicht logo.

MW-10

Moswand gemaakt van Noors Rendiermos in kleur “Springgreen” met het logo en de naam verlicht .